Restaurant van Sprang in Ermelo: eerste ervaring met dit nieuwe Ermelose restaurant
496
post-template-default,single,single-post,postid-496,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Restaurant Van Sprang Ermelo

Checking out…Restaurant van Sprang

Restaurant van SprangRestaurant van Sprang – Ermelo…nog niet zo lang geopend,  als ik de stoute schoenen die kant op aantrek, maar ik ben zeker niet de eerste gaste. Er waren nog maar weinig mensen die niet op Facebook geroepen hadden dat ze naar Van Sprang gingen, er zaten te eten of er hadden gegeten.
Je doet toch iets goed als je gasten de wereld willen laten weten dat ze als eerste bij je geweest zijn! Zien en gezien worden.. Maar dat is ook niet raar met de campagne door Filmakers waar de eigenaren Jan Dooyewaard en Robert Jonker, de doorgewinterde eigenaren van het bijna naastgelegen restaurant, voor gekozen hebben.

Afijn, daar ging ik dan ook “eindelijk” met een vriendin richting van Sprang, fietsend vanuit Harderwijk. Ik ietwat mopperend, vreselijk veel tegenwind, regenkansen waar ik al nooit heel blij van word, een verdraaide knie en een piepende, krakende fiets. Enigszins jaloers op de vriendin met de fiets met elektrische ondersteuning en een opperbest humeur. Tja, verschil moet er zijn.

Samen kiezen, samen delen, samen proeven

Restaurant van Sprang werkt volgens het principe samen kiezen, samen delen, samen proeven. Je maakt samen met je gezelschap een keuze uit de gerechtjes waarbij de bediening adviseert over de hoeveelheden. Niet handig om meteen bij de eerste gang al volledig los te gaan, zonde! Je mag tenslotte zelf bepalen hoeveel gangen je wilt gaan nuttigen. Voor €29,95 per persoon? Dat riekt naar de misdaad… Maar rustig aan, de avond is nog lang. We gaan het ervaren.Restaurant van Sprang menukaart

Als regelmatige bezoekers van de Dorpskamer, het andere restaurant van de eigenaren, waren we wel benieuwd of Restaurant van Sprang een directe concurrent zou zijn ondanks het geheel andere concept, of dat het leuk voor een keer zou zijn en that’s it. Dat vind je pas uit als je het zelf gaat proberen, nietwaar?!

Bij de vriendelijke ontvangst leek het even alsof de reservering niet doorgekomen was, maar jawel, we stonden er toch tussen. Gelukkig maar, want het zat bomvol en dan hadden we toch een probleempje gehad denk ik. We konden onze locatie nog kiezen: het werd de tafel op een verhoogd niveau. Ik vond dat plezieriger omdat de andere tegen een wand aan stond, en die tafel op mij als “opgesloten” overkwam. Ik kijk liever wat rond. Oké oké, beetje nieuwsgierig van aard klopt wel.

Keuze te over!

Al vlot kwam de eerste keuze: tomatensoep of aspergesoep, de dagsoep. We kozen de laatste, alhoewel ik twee dagen ervoor al ruim asperges had gegeten en nog een pond in de koelkast had liggen voor een…ja, je raadt het al: een verse aspergesoep. Maar…geen spijt! Het bleek een heerlijk kopje soep.

Restaurant van Sprang - dessert

Meloen met ham

En toen begon het: een menukaart die er niet om loog. En…ook nog een aparte specialskaart. Een onwaarschijnlijk grote keuze uit koude en warme gerechten waar we flink ons best op hebben gedaan. Vitello Tonato, gerookte ribeye, rauwe tonijn, asperges, carpaccio van ossenworst, groene salade van artisjokken, asperge en zoetzure komkommer, cajun spareribs, oosterse garnalen, spicy chicken, champignons uit de oven, lamsspies en zo kan ik nog wel even doorgaan. We wilden zoveel mogelijk proeven, uitproberen.

Just….we like it a little more spicy…

Vera en ik houden van lekker eten, lekker wijntje en vooral genieten van een ontspannen en sfeervolle locatie. En dat is gelukt, we hadden een ontspannen, gezellige avond op een enorm mooie locatie. De sfeer was prima en de bediening zoals ik het graag zie: heel attent, vriendelijk en vlot.

Gastvriendelijkheid en klantvriendelijkheid, daar ben ik heel kritisch op. Hoe lekker het eten ook is, of het nu bij een restaurant, een bistro of een broodjeszak is: de manier waarop je bejegend wordt, de aandacht die je krijgt, dat bepaalt voor mij voor een groot deel of het bezoek geslaagd is. En daar kan ik bij van Sprang kort over zijn: niets te klagen, het was top.

Wat ons betreft had de keuken uitgesprokener en gedurfder mogen zijn, de gerechten iets wisselender en pittiger in smaakbeleving.  De smaken die eraan toegevoegd werden in de vorm van een dressing, een sausje en de keuze in bereiding maakten dat de oorspronkelijke smaak van het basisproduct soms verloren ging. Wij ervaarden het totaal als teveel op elkaar lijkend. Dat is jammer. Als ik rauwe tonijn kies wil ik dat ook proeven, net als lam.

Maar op één been kun je niet lopen en ook niet recenseren, dus Restaurant van Sprang: we’ll be back. Met genoegen!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.